Veelgestelde vragen

Zijn jullie pakketprijzen inclusief alle kosten?
 • Bijna! Onze prijzen zijn inclusief 21% BTW en inclusief 50 kilometer reiskosten. Moeten we meer dan 50 kilometer reizen? Dan vragen we 0,27 cent per gereden kilometer. Ook de montage van jullie trouwfilm is inclusief één correctieronde.
 • Waarom zijn jullie wat duurder dan sommige andere videografen?

  We hebben simpelweg een andere aanpak. Wij zijn eerder een trouwfilm-boutique dan een trouwfilm-fabriek. Liever filmen we wat minder bruiloft per jaar, maar nemen we goed de tijd in onze voorbereiding en afwikkeling. Onze bruidsparen vinden ons omdat ze waarde hechten aan de unieke, persoonlijke stijl van onze trouwfilms – daarom is het belangrijk om rekening te houden met de tijd, vaardigheden en moeite die we in elk project steken.

  Hoe lang duurt het voordat we onze trouwfilm ontvangen?

  De eerste versie van het eindproduct zal normaal gesproken binnen twee (laagseizoen – vanaf januari) tot twaalf weken (hoogseizoen – vanaf mei) verzonden worden.

  Kies ik zelf de muziek die onder mijn trouwfilm komt?

  Wij vragen onze bruidsparen altijd om een lijstje van rond de 10 nummers samen te stellen met muziek die zij mooi vinden. Dit lijstje houden we zo veel mogelijk aan tijdens de montage, maar we vragen wel de vrijheid ervan af te wijken. Soms werkt andere muziek nou eenmaal mooier! Vinden jullie de muziek die wij hebben uitgekozen nou echt helemaal niets, dan vervangen we hem in de correctieronde. Hou er wel rekening mee dat, indien jullie iets anders willen doen met jullie trouwfilm dan hem thuis bekijken, jullie zelf verantwoordelijk zijn voor de correcte afhandeling van de muziekrechten.

  Moeten we lunch en diner voor jou / jullie regelen?

  Nou, als wij mee een hapje mee kunnen eten zou dat helemaal fantastisch zijn. Uiteraard hoeven we niet aan te schuiven aan de familietafel, en is een zesgangendiner te veel van het goede, maar een bordje warm eten geeft ons altijd veel nieuwe energie!

  We hebben ’s middags een pauze in ons programma. Is het mogelijk jullie een paar uur (onbetaald) naar huis te sturen?

  Helaas, dat is niet mogelijk. Als wij jullie trouwfilm komen maken, reserveren we de gehele dag voor jullie. We willen graag continu klaar staan om het volgende prachtige beeld te draaien, en dat gaat niet als we thuis zitten. Ook moet onze apparatuur opgebouwd en afgebroken worden, en dat kost veel tijd en is erg onhandig om tussendoor te doen. We nemen tussendoor dus geen (onbetaalde) pauze.

  Met welke apparatuur maken jullie de trouwfilms?

  Onze lijst van apparatuur is, met veel dank aan Hugo, altijd groeiende. Wij filmen met een Blackmagic Cinema Camera en een Canon 5D Mark II. Voor speciale shots hebben we tevens een GoPro tot onze beschikking. Verder hebben we een grote verzameling van (schouder)statieven, audio-apparatuur en een grote verzameling lenzen in ons bezit. We nemen altijd alles mee naar een bruiloft: beter te veel in de koffers dan dat ene lensje die we nodig hebben, thuis op het aanrecht.

  Komen jullie ook naar het buitenland?

  Uiteraard! Mail of bel ons even met jullie verhaal, dan kijken wij of we beschikbaar zijn! Wel rekenen we een kleine, realistische toeslag (afhankelijk van waar jullie gaan trouwen) voor onze reis- en verblijfskosten.

  In wat voor kleding komen jullie naar een bruiloft?

  Jullie zullen ons niet in een joggingbroek zien verschijnen, maar ook niet in driedelig pak. We zijn meestal gekleed in donkere, onopvallende kleding waar we goed in kunnen werken. We zijn toch de hele dag aan het rennen en vliegen, en als we onze schouderstatieven meenemen hebben we ook nog eens flink wat gewicht op onze schouders – dan is het belangrijk dat onze kleding in elk geval lekker zit.

  Wat doen jullie als er iemand ziek wordt?

  Gelukkig sporten we veel en eten we genoeg vitamientjes, maar soms valt het niet te voorkomen: een van ons wordt ziek. Toch komen we gewoon naar jullie bruiloft, dan maar een beetje ziek. Tenzij het echt heel erg is (gebroken been of arm), dan schakelen we een collega in uit ons uitgebreide netwerk!

  Is het mogelijk dat jullie tussendoor videoboodschappen en / of speeches opnemen?

  Uiteraard, zolang we er zijn, zullen we filmen ook. Let er wel op dat we dit geschoten beeld niet standaard monteren: jullie zullen het achteraf ontvangen tussen het ruwe beeld. Toch de videoboodschappen / speeches op jullie dvd of Blu-Ray hebben? Tegen een kleine meerprijs monteren we deze ook voor jullie.

  How do we confirm booking?

  You confirm booking by signing our agreement, which you will receive by email. After a payment of the deposit (50%) is received, the date is booked.

  Could you recommend a photographer?

  Sure! We love working with talented photographer David Duignan.

  How will we receive our wedding films?

  That depends on the package you choose. Package one is include digital delivery, package two and three include digital delivery and a personalised dvd and package fout includes a Blu-Ray too.

  Nog steeds vragen?

  Neem contact met ons op!

  Onze beschikbaarheid checken? Meer informatie aanvragen? Stuur ons een email!