The Drama of Truth: The Storytelling Workshop

How to use structure and cinematic techniques to craft an epic wedding film.

Hoe komt het nou dat sommige boeken, series of films je zo weten te boeien? Je vastgrijpen om je niet meer los te laten? Je nog dagen of zelfs weken bezig weten te houden? Wat hebben ze gemeen? Vaak is het antwoord simpeler dan je denkt: de verhaalstructuren zitten onwijs goed in elkaar. Er is sprake van een sterke plotvraag, die de kijker vanaf het eerste moment weten te raken – en de enige manier om deze plotvraag te beantwoorden is door de film af te kijken. Oftewel: er is gedaan aan een sterke vorm van storytelling.

Het vervolg op onze eerste workshop, ‘Every Frame A Painting’ is hier. ‘The Drama of Truth’ richt zich op het leren herkennen en het toepassen van verhaalstructuren in jouw werk – we nemen je mee in de theorie achter goede, boeiende films en laten je zien hoe deze toe te passen is op je eigen werk. In twee intensieve dagen laten we zowel door middel van theorie als in de praktijk zien hoe deze verhaalstructuren, het stellen van een plotvraag en het zoeken naar het conflict en drama van belang zijn voor elk goed verhaal. Je sluit de workshop af met de kennis om boeiende, interessante films te kunnen maken die je publiek niet zomaar loslaten.

Aan de hand van voorbeelden uit ons eigen werk laten we je zien hoe de keuze voor bepaalde shots, camerabewegingen en zelfs framing het verhaal beïnvloeden en voorttrekken. Op de tweede dag van de workshop gaan de deelnemers zelf aan de slag: tijdens een echte shoot gaan we op zoek naar het verhaal, het conflict, en kijken we hoe we dit het beste in beeld kunnen brengen. Daarna gaan we in de montage puzzelen aan de hand van de bekende verhaalstructuren. Breng daarom zowel je camera als je laptop mee. Geen laptop? Geen probleem – het is ook mogelijk om in duo’s te werken.

De workshop zal plaatsvinden op zaterdag 2 en zondag 3 februari 2019 in Amsterdam. Early-bird tickets (tot 15 december) zijn vanaf nu verkrijgbaar voor € 949. De reguliere ticketprijs zal € 1.099 zijn.

> Direct naar het inschrijfformulier

Over ons.

The Dreamers bestaat uit Yaël en Hugo – wij maken high-end trouwfilms die bol staan van het gebruik van cinematische (verhaal)technieken. Onze films laten zich typeren door een sterke betrokkenheid van kijkers en het hebben van een goede spanningsboog. Samen hebben wij journalistiek gestudeerd, waar we afgestudeerd zijn met een minor in Storytelling en een major in Media Productions. Tijdens onze studie zijn we jarenlang bezig geweest met de theorie achter goede verhalen, zowel geschreven als audiovisueel – theorie die we inmiddels al jaren toepassen in alles wat we produceren, van trouwfilms tot documentaires en commercials.

Wat mensen zeggen over onze workshops:

Jacqueline: “Ik vond de workshop heel duidelijk, gestructureerd, heel open en eerlijk, de onderwerpen heel interessant en leerzaam. Ook vond ik jullie kennis en de overdracht en super goed! Ik heb meerdere workshops gehad over editen, cameratechniek etc. Maar toch is het heel fijn om te zien hoe jonge gepassioneerde mensen zoals jullie werken en te horen welke creatieve ideeën jullie hebben. Ik zou de workshop een 9 geven, en deze is dik verdiend. De opbouw van de workshop was echt goed, ik heb er veel van geleerd. Zeker niet op de laatste plaats; vanwege jullie kennis en openheid. Jullie zijn echt super lief, open, en oprecht. Jullie brengen het heel enthousiast en jullie vullen elkaar zo goed aan! Echt geweldig om te zien. De dag na de workshop had ik zo veel energie en inspiratie! Ik zou wel iedere maand zo’n workshop willen”.

Loubna: “Het belangrijkste wat ik tijdens de workshop heb geleerd was het belang van Storytelling. Het is lastig om de workshop een cijfer te geven, maar in de auto terug naar huis heb ik een traan gelaten. Jullie hebben mij onwijs geïnspireerd!”

Joyce: “Het belangrijkste voor mij is om een stuk dieper te gaan wat betreft het vastleggen van bruiloften. Ik ben nu van het registreren en chronologisch aan elkaar plakken. Bruidsparen vinden het leuk maar als ik dan zie wat jullie doen met storytelling, muziek, effecten etc. Daar wil ik naartoe en met deze workshop heb ik de handvaten gekregen om hieraan te werken. Ik maak me geen illusies dat ik dit in een korte tijd onder de knie heb maar het feit dat ik nu bewust weet hoe ik te werk kan gaan gaat mij onwijs veel helpen om beter te worden”.

Ohran: “Ik vond de workshop helemaal top. Ik kreeg een antwoord op al mijn vragen en ik begrijp nu wat ik mis en waar ik moet verbeteren. Hugo en Yaël zijn erg goed in hun vak en kunnen ook zeer goed uitleggen en zichzelf inleven in jouw verhaal. Ik kan niet wachten tot ik kan meedoen met de volgende workshop. Ik geef deze workshop dan ook een 10+, ik heb hier alles uitgehaald en meer!”

Samir + Atva / Ourika, Marokko:

Hoe verschilt deze workshop van de vorige?

Waar we in ‘Every Frame A Painting’ globaal heel veel onderwerpen behandelen, met een sterke focus op bedrijfsvoering en zakelijke focus (wie zijn mijn klanten? Hoe krijg ik meer exposure? Hoe verdien ik meer geld?), gaan we in ‘The Drama of Truth’ veel dieper in op een specifiek onderwerp: storytelling. Ook is deze workshop meer hands-on, door de geleerde technieken tijdens de tweede dag direct toe te passen in het eigen werk.

‘Every Frame A Painting’ zal in het najaar opnieuw worden aangeboden.

Investering

€ 1.099 € 949 (ex BTW) Early Bird – tot 15 december

 • Twee dagen workshop. Inclusief drankjes, dinner op de eerste avond en lunch op beide dagen.
 • Leer verschillende verhaalstructuren herkennen en implementeren in je eigen werk;
 • Leer hoe cinematische technieken het verhaal kunnen voorttrekken, of in sommige gevallen kunnen belemmeren;
 • Leer waarom jouw films niet zonder conflict kunnen;
 • Leer het belang van de plotvraag? Waarom is deze belangrijk voor mijn films en hoe stel ik deze?
 • Waarom maken wij de keuzes die we maken, zowel tijdens het schieten als in de montage? Hoe beïnvloeden die het verhaal?
 • Welke cinematische technieken zijn er en hoe passen wij deze toe in onze films?
 • Samen bekijken we het werk van de deelnemers, om te bepalen wat er beter zou kunnen;
 • Op dag 2 zullen we de theorie in de praktijk gaan toepassen tijdens een echte shoot, die we samen zullen editten.

Krijg een stoomcursus Storytelling en til je werk naar een hoger niveau.

Gedurende twee dagen leren wij jou alles wat wij weten over het creëren van boeiende, interessante films die de verschillende verhaalstructuren volgen. Het resultaat is – naast dat je nooit meer zonder direct aan allerlei schema’s te denken naar een film kunt kijken – dat je door een beter begrip van de theorie betere films leert maken.

Geïnteresseerd? Meld je dan nu direct aan voor de workshop!

NEXT WORKSHOP: 8 + 9 OKTOBER, AMSTERDAM

SCHRIJF JE NU IN:

  Je naam*:

  Je bedrijfsnaam*:

  Je website*:

  Je emailadres*:

  Je telefoonnummer*:

  Neem contact met ons op!

  Onze beschikbaarheid checken? Meer informatie aanvragen? Stuur ons een email!