Every Frame a Painting: workshop bruiloft videografie

Haal het meeste uit een minimale invloed – en maak boeiende, epische trouwfilms die je raken.

Speciaal ontworpen om je te helpen ontwikkelen door stil te staan bij de theorie achter de keuzes die we maken: why you do what you do. Tijdens deze workshop focussen we ons op twee dingen: de creatieve aanpak en de zakelijke kant van bruiloft videografie. We vertellen je alles dat we weten over het maken van de mooiste trouwfilms, maar ook over het runnen van een succesvol en winstgevend bedrijf. Daarbij introduceren we je met storytelling, en hoe je deze principes kunt gebruiken om meeslepende, ontroerende montages van je films te maken. Ook staan we stil bij het allerbelangrijkste dat we hebben geleerd, en hoe datgene zowel onze films als onze bedrijfsvoering heeft veranderd.

De meeste bruiloften zijn erg uitdagend – ze gaan bijna nooit zoals gepland. In staat zijn om niet alleen te kunnen improviseren, maar ook te kunnen anticiperen zal je helpen om meer zelfvertrouwen te krijgen. Iets dat je films onwijs zal gaan verbeteren. Omdat we ons niet alleen op de praktijk richten, bieden we een workshop aan waar iedereen iets kan leren – fotografen inclusief. Tijdens deze workshop vertellen en delen we alles – without holding back. We delen de dingen die wij op de harde manier hebben moeten leren – de dingen die wij graag hadden gehoord toen we net begonnen met videografie. The good & the bad. Schrijf je snel in, want er zijn gelimiteerde plekken beschikbaar!

Over The Dreamers

Yael Ovadia & Hugo van Dijke

The Dreamers zijn Yaël en Hugo, en samen met onze dochter Liorah wonen wij in Amsterdam. Inmiddels zijn we al ruim zes jaar bezig als videograaf. Onze stijl laat zich kenmerken door prachtige cinematografie gemixt met boeiende storytelling, met een focus op echte, pure emotie. We hebben altijd de behoefte gevoeld om te innoveren: om iets te creëren dat we zelf perfect vinden, in plaats van om mee te gaan met tradities of trends. Dat eindigde met onze unieke mix van documentaire en cinematografie: iets dat we wedding cinema noemen.

Waar de workshop over zal gaan

Wij presteren het best als onze bruidsparen ons volledig vertrouwen. Maar hoe doe je dat? En hoe combineer je een documentaire-aanpak met specifieke cinematische invloeden – zonder een bruidspaar oncomfortabel te laten voelen, of te veel invloed te hebben op de energie van de dag?

Zowel onze achtergrond in de journalistiek als onze persoonlijke achtergronden zijn terug te zien in onze films – en dat is iets goeds. Het is belangrijk om een creatieve handtekening te hebben. Een beter begrip hebben van waarom je doet wat je doet helpt je dan ook je stijl je bepalen.

Het doel van de workshop bruiloft videografie is om de deelnemers compleet en totaal te inspireren: om je creatieve energie te herladen en om een professionelere bedrijfsvoering te kickstarten. Ook gaan we aan de slag met het bepalen van jouw specifieke doelgroep: wie is nou eigenlijk jouw publiek? En wie jouw klant? Het einddoel is duidelijk: we stellen je in staat om prachtige, cinematische en boeiende trouwfilms te kunnen maken.

Voor wie is de workshop?

De workshop is voor iedereen met een interesse in bruidsvideografie. Om de workshop te kunnen volgen is enkel een basiskennis van je camera vereist. Begrippen als diafragma, sluitertijd en ISO moeten niks nieuws voor je zijn. De workshop is ook uitermate geschikt voor fotografen die willen beginnen met een maken van trouwfilms. Een fotograaf kijkt namelijk op dezelfde manier naar compositie en licht, als dat wij als filmmakers dat doen. Bijkomende factoren als geluid en montage behandelen we daarbij van A tot Z.

Tijdens de workshop duiken we erg diep in de theorie. We geven je de handvaten die nodig zijn om te beginnen met het maken van trouwfilms, of om je huidige films beter te maken. Zo praten we niet alleen over welk materiaal we gebruiken, hoe je goede audio opneemt of hoe je een creatieve trouwfilm monteert – de workshop zal juist ook veel gaan over de verschillende keuzes die je tijdens dit proces kunt maken. Hoe kom je aan meer klanten? Welke stellen passen het beste bij jouw stijl? Wat vind je zelf het leukst om te doen? Wat hoop jij – behalve geld – eigenlijk uit een bruiloft te halen?

Daardoor zijn de groepen die de workshop volgen vaak heel gevarieerd – van beginners tot professionals. Zo kun je behalve van ons ook van elkaar leren. Omdat de groepen klein zijn, is er voor iedereen voldoende persoonlijke aandacht – zo ga je nooit met vragen naar huis.

Investering

€ 900 € 800 Early Bird (excl. BTW)

 • Workshop van twee dagen. Inclusief drankjes, 2x lunch en 1x dinner.
 • Diepgaande creatieve theorie. Leer de keuzes die je kunt maken kennen en begrijpen.
 • Ons proces van A tot Z: van aanvraag tot aflevering van de film.
 • Vind jouw stem en je publiek. Wie is jouw klant en hoe bereik je die?
 • Leer hoe je je bedrijf kan laten groeien, hoe je je tarieven kunt bepalen en hoe je van het maken van trouwfilms je fulltime beroep kunt maken.
 • Hoe je jouw merk en product in de markt zet.
 • Technische aspecten. Inclusief uitgebreide uitleg over onze gear, editing, audio, sound-design & colour grading.
 • Een-op-een sessies waarin je specifieke en persoonlijke feedback krijgt op je werk.
 • Portfolio & website review. Hoe presenteer je jezelf?

Ontwikkel jezelf op zowel creatief als zakelijk vlak

Schuif aan voor onze twee-daagse workshop waar we je meenemen in diepgaande creatieve en zakelijke theorie. Tijdens deze workshop vertellen en delen we alles – without holding back. We delen de dingen die wij op de harde manier hebben moeten leren – de dingen die wij graag hadden gehoord toen we net begonnen met videografie. The good & the bad. Schrijf je snel in, want er zijn gelimiteerde plekken beschikbaar!

Trouwfilm Samir + Atva / Ourika, Marokko:

Wat mensen zeggen over onze workshops:

Jacqueline: “Ik vond de workshop heel duidelijk, gestructureerd, heel open en eerlijk, de onderwerpen heel interessant en leerzaam. Ook vond ik jullie kennis en de overdracht en super goed! Ik heb meerdere workshops gehad over editen, cameratechniek etc. Maar toch is het heel fijn om te zien hoe jonge gepassioneerde mensen zoals jullie werken en te horen welke creatieve ideeën jullie hebben. Ik zou de workshop een 9 geven, en deze is dik verdiend. De opbouw van de workshop was echt goed, ik heb er veel van geleerd. Zeker niet op de laatste plaats; vanwege jullie kennis en openheid. Jullie zijn echt super lief, open, en oprecht. Jullie brengen het heel enthousiast en jullie vullen elkaar zo goed aan! Echt geweldig om te zien. De dag na de workshop had ik zo veel energie en inspiratie! Ik zou wel iedere maand zo’n workshop willen”.

Loubna: “Het belangrijkste wat ik tijdens de workshop heb geleerd was het belang van Storytelling. Het is lastig om de workshop een cijfer te geven, maar in de auto terug naar huis heb ik een traan gelaten. Jullie hebben mij onwijs geïnspireerd!”

Joyce: “Het belangrijkste voor mij is om een stuk dieper te gaan wat betreft het vastleggen van bruiloften. Ik ben nu van het registreren en chronologisch aan elkaar plakken. Bruidsparen vinden het leuk maar als ik dan zie wat jullie doen met storytelling, muziek, effecten etc. Daar wil ik naartoe en met deze workshop heb ik de handvaten gekregen om hieraan te werken. Ik maak me geen illusies dat ik dit in een korte tijd onder de knie heb maar het feit dat ik nu bewust weet hoe ik te werk kan gaan gaat mij onwijs veel helpen om beter te worden”.

Ohran: “Ik vond de workshop helemaal top. Ik kreeg een antwoord op al mijn vragen en ik begrijp nu wat ik mis en waar ik moet verbeteren. Hugo en Yaël zijn erg goed in hun vak en kunnen ook zeer goed uitleggen en zichzelf inleven in jouw verhaal. Ik kan niet wachten tot ik kan meedoen met de volgende workshop. Ik geef deze workshop dan ook een 10+, ik heb hier alles uitgehaald en meer!”

VOLGENDE WORKSHOP: 8 + 9 OKTOBER, AMSTERDAM

STAY IN THE LOOP.

  Je naam*:

  Je bedrijfsnaam*:

  Je website*:

  Je email-adres*:

  Je telefoonnummer*:

  Neem contact met ons op!

  Onze beschikbaarheid checken? Meer informatie aanvragen? Stuur ons een email!