Ons verhaal

Getrouwde videografen met een liefde voor de liefde.

Wij zijn The Dreamers: Yaël Ovadia en Hugo van Dijke. High school sweethearts die al 11 jaar samen zijn. Samen met onze dochter Liorah wonen wij met veel plezier in Amsterdam. Beide hebben we journalistiek gestudeerd, met een focus op mediaproductions en storytelling. Het vertellen van verhalen zit dan ook in onze aard. Toen Yaël in 2012 gevraagd werd om de bruiloft van een kennis te filmen was ze direct verkocht: zoveel waardering voor haar werk had ze nog nooit gehad. Als videograaf kon ze mensen zó blij maken met een trouwfilm. Ook Hugo was snel overtuigd, en sinds 2013 maken we samen trouwfilms als The Dreamers. Wij proberen altijd om meer te zijn dan ‘gewoon’ de videograaf – iemand waar jullie je bij op jullie gemak voelen, waarbij je terecht kan voor tips of inspiratie. Iemand die met jullie meedenkt en advies kan geven. Daarom vinden we het ook altijd fijn om jullie voor de bruiloft al ontmoet te hebben!

Het mooiste van ons werk vinden we de mensen die we mogen ontmoeten, opgenomen worden in families en vriendengroepen, aanwezig mogen zijn bij intieme en emotionele momenten. Ook de creatieve vrijheden die we hebben en de mogelijkheid om ons werk te combineren met een van onze andere passies: reizen. Door onze studies hebben wij een unieke, artistieke visie op het maken van trouwfilms. Wij geloven niet in ouderwetse trouwfilms, generiek en soms een beetje saai. Daarom gebruiken wij cinematische en verhalende technieken om tot een film te komen die een leven lang boeiend blijft. Een film waarin audio minstens even belangrijk is als beeld, in een kwaliteit waar je U tegen zegt. Wij filmen namelijk met een Blackmagic Ursa Mini Pro – een camera die ook in Hollywood veel wordt gebruikt. Dat stelt ons in staat om niets in te hoeven leveren op beeldkwaliteit, zodat jullie film er over 50 jaar nog steeds fantastisch uit zal zien.

Yaël Ovadia

Voor Yaël is weinig zo belangrijk als familie. Geboren als middelste kind in een groot gezin waar ’s avonds met elkaar eten altijd erg belangrijk was. Het was aan die eettafel waar haar passie voor het luisteren naar en het vertellen van verhalen is ontstaan. Wist op haar 12e al dat ze ooit journalistiek zou gaan studeren. Had op de basisschool haar bruiloft al gepland.

Yaël is een mens vol liefde en passie: passie voor het moederschap en het gezinsleven, maar ook liefde voor haar vrienden, voor reizen en eten. Kan fantastisch koken maar ontdekt soms liever alle restaurants van Amsterdam. Yaël is van de details: ze werkt vanuit emotie en gevoel, en kan zich daardoor als geen ander inleven. Ze ziet het belang van kleine, willekeurige dingetjes – trekjes of gewoontes die mensen soms hebben. Yaël maakt onze films uniek en bijzonder.

Hugo van Dijke

Hugo is de creatieveling – degene met zijn hoofd altijd in de wolken. Tijdens zijn studie communicatiewetenschappen zag hij dat de uitvoerende kant van videoproductie en storytelling eigenlijk veel leuker was, en volgde Yaël naar de opleiding journalistiek. Hugo is perfectionistisch – soms tot het idiote aan toe. Maakte ooit 19 versies van een trouwfilm voordat hij hem perfect vond. Is bij uitstek de technische jongen, die alles weet over camera’s en alleen met het beste genoegen neemt.

Hugo is vaak tijdens een reis al de volgende reis aan het plannen. Hij is gek op films en series, waar hij zijn voornaamste inspiratie vandaag haalt. Vindt de combinatie tussen het maken van trouwfilms en het bedenken en filmen van commercials, documentaires en bedrijfsfilms erg tof.

We love travelling

The Dreamers op Instagram

Love what we do?

Drop us a line & check our availability.

Neem contact met ons op!

Onze beschikbaarheid checken? Meer informatie aanvragen? Stuur ons een email!